Házépítés előtti tudnivalók

Házépítés előtti tudnivalók

Blog

9 dolog, amit mindenkinek tudnia kell, mielőtt házépítésbe fog

A CSOK sokakat sarkallhat házépítésre, és valószínűleg nem is lehet jobb érzés annál, minthogy egy olyan házba költözzünk be, amelynek minden egyes négyzet-centiméterét mi álmodtuk meg. A házépítésnek azonban buktatói is vannak, ezért nem árt néhány dologgal tisztában lennünk, mielőtt hozzáfogunk. 

Összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat.

A kivitelezés ideje relatív

Az építkezés olyan mint a felújítás: ha valami közbe tud jönni, akkor az közbe is fog jönni. Ezért nem árt a kivitelezés idejét tágan értelmeznünk, azaz induljunk úgy neki, hogy úgysem lesz kész semmi akkorra, amikorra a szakemberek megígérték, és máris egy csomó felesleges idegeskedéstől kíméltük meg magunkat.

Nem szabad házat csak egy életszakaszra tervezni

Hacsak nem szeretnénk életünk minden egyes szakasza után költözködni, gondolkodjunk hosszú távon a tervezésnél. Ami fiatal párként még jó ötletnek tűnt, kisgyerekes szülőként már nem biztos, hogy az, ugyanígy egy a gyerekek miatt nagyra épített ház, túl nagy lehet, ha elköltöznek a gyerekek.

Újszerű családi ház Mohán

Még több képért kattintson a fotóra!

Mindent fejezzünk be, mielőtt beköltöznénk

A finisben már tűkön ülünk, és alig várjuk, hogy beköltözhessünk. Ilyenkor hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy a kert rendezése, a tetőtér beépítése vagy épp a teraszépítés ráér akkor, amikor már a házban lakunk. A tapasztalat viszont azt mutatja, hogy ezeket a dolgokat utána évekig húzzuk, ezért érdemes mindent költözködés előtt befejeznünk.

Tárolóhelyből sosem elég

Amikor házat tervezünk a tárolóhelyekre fordítunk talán a legkevesebb figyelmet, pedig ezekből sosem elég. Tervezzünk sok beépített szekrényt, és a biztonság kedvéért egy külön tárolónak kinevezett helyiséget is.

Minden kivitelezőt ellenőrizzünk

Minden egyes kivitelezőtől kérjünk referenciát, és ne fizessünk irreálisan nagy előleget senkinek.

Szépen felújított családi ház Kecskeméten

Még több képért kattintson a fotóra!

Ne féljünk bepiszkolni a kezünket

Ha úgy látjuk, hogy nekünk kell az ecsetet a kezünkbe fognunk, vagy egy kisebb munkát elvégezni ahhoz, hogy a dolgok haladjanak, ne féljünk hozzáfogni és megcsinálni.

Ne sajnáljuk a pénzt lakásfelszerelésre

Amikor már a berendezést vásároljuk, hajlamosak vagyunk sok felesleges, ám trendi kiegészítőt is összevásárolni. Ezek helyett azonban inkább arra ügyeljünk, hogy az alapvető lakásfelszerelési cikkekre maradjon inkább pénzünk, ezek közül is a jobb minőségűekre.

Válasszunk semleges színeket

Nem, nem azért, hogy majd 10-20 év múlva könnyebb legyen eladni a lakást, hanem azért mert a trendek gyorsan jönnek-mennek és a most még trendi trópusi leveles vagy flamingós dekort 5 év múlva már lehet, hogy utálni fogjuk. Alapvetően használjunk semleges színeket, és egy két trendi színt feltűnő színnek a kiegészítőkben, amiket bármikor könnyen lecserélhetünk.

Építési telek csendes környezetben Nagykanizsán

Még több képért kattintson a fotóra!

Stresszes, de megéri

Egy építkezés próbára teszi az idegrendszerünket és emberi kapcsolatainkat is. Az a házasság, ami túlél egy építkezést, gyakorlatilag mindent kibír. Az építkezés iszonyú stresszel jár, de ha végig a célt látjuk magunk előtt, a végén olyan otthonunk lehet, amiről elmondhatjuk, hogy ezért megérte ennyit szenvedni.


Forrás: Ingatlantajolo.hu